Vstupní bonusy na kurzové sázení od sázkových kanceláří

Tento článek nebude lákadlem a reklamou sázkových kanceláří, ale naopak má sázkařům ukázat záměr a cíl vstupních bonusů. Z pohledu sázkové kanceláře by se dalo selsky říci "Musíš do toho něco vrazit, aby jsi na tom vydělal.". Sázkové kanceláře v začátku investují své finance do vstupních bonusů, aby získaly nové sázkaře na svoji stranu, získaly novou registraci, tedy kontaktní údaje sázkaře, a také daly pevný stavební kámen pro budování vztahu a důvěry k sázkaři.

Je to také jeden ze silných marketingových prostředků sázkových kanceláří, jak vhodně inzerovat a zaujmout sázkaře, aby se u sázkové kanceláře zaregistrovali a začali tam sázet. Takový klasický reklamní slogan zní například "Vložte 3000 Kč, a my vám dáme vstupní bonus 100 %, tedy vám dáme 3000 Kč navíc!" Běžný sázkař v tomto uvidí velice lákavou příležitost, však 3000 Kč už je docela velký peníz. Nabídky využije, udělá registraci, vloží svých 3000 Kč, dostane bonusových 3000 Kč, tedy má na sázky 6000 Kč a jde sázet. Po týdnu sázek, kdy se mu až tolik nedaří, přesto na kontě svítí stav 4000 Kč, tak dostane chytrou myšlenku, peníze vybrat. Ale to narazí ...

Pojďme se podrobněji podívat na dvě běžné nabídky bonusů a jejich nástrahy.

1) 100 % vstupní bonus na vklad do nějaké výše

Tento druh bonusu jsem v podstatě z části popsal výše. Vložíte nějakou sumu peněz, a sázková kancelář vám připíše stejnou částku navíc jako bonus. Obvykle je to 100 % vašeho vkladu, ale do nějaké max. výše. Například Fortuna nyní má max. vstupní bonus 3000 Kč, či třeba Tipsport vstupní bonus max. 10000 Kč.

Tyto bonusové peníze nejsou klasické peníze, nemůžete je vybrat. Dokonce nemůžete vybrat ani svůj počáteční vklad. Před využitím nabídky vstupního bonusu, důrazně doporučuji si přečíst podmínky vstupního bonusu. Jsou tam tyto nástrahy:

- částku vkladu + částku bonusu musíte několikrát protočit, např. 5x vsadit z uvedeného příkladu 3000 Kč + 3000 Kč, tedy udělat objem sázek 30000 Kč, abyste mohli s penězi disponovat
- můžete sázet pro započtení objemu jen nějaký maximální denní objem sázek, např. max. 1000 Kč denně
- pro započtení do objemu musíte vsadit sólo nebo AKO sázku v min. kurzu např. 2.00
- celkový objem sázek musíte provést do nějakého data, jinak vám bude hodnota bonusu odebrána

Jistě najdete v podmínkách různých sázkových kanceláří další háčky a chytáky, proto důrazně doporučuji číst podmínky vstupního bonusu.

2) Sázka bez rizika

Většinou není nabízen v tak vysoké částce, jako vkladový vstupní bonus, obvykle je to v řádech stokorun.

Princip je jednoduchý, vložíte po registraci na sázkařský účet vklad, např. 500 Kč a máte první sázku bez rizika. Tedy bez rizika, že o peníze při sázce přijdete. Pokud sázka vyjde, vyplatí se vám výhra a bonus "sázka bez rizika" zaniká. Pokud sázka nevyjde, tiket bude proherní, sázková kancelář vám připíše na účet bonus ve výši té první sázky. Z nástrah je tam toto:

- první sázku musíte vsadit do nějakého počtu dní od registrace, jinak sázka bez rizika zaniká
- některé sázkové kanceláře mohou onen bonus při proherním tiketu připsat jako bonus s podmínkami následného protočení - viz předchozí % vstupní bonus

U tohoto druhu bonusu vás jistě napadne, že první sázku prostě napálíte. Zkusíte vsadit na outsidera ve vyšším kurzu, však když sázka nevyjde, dostanete vklad jako bonus. Když vyjde, budete mít vysokou výhru.

Taktiky na využití vstupních bonusů jsou různé. Běžní rekrea sázkaři (cca 95 % sázkařů) v tom vidí převážně určité lákadlo a většinou prohrají svůj vklad i bonus. Profi sázkaři dokáží z bonusů získat zisk. A v nějakém dalším článku blogu nakousnu téma "Matched Bettingu", což je specifický druh sázení, právě zaměřený na bonusy sázkových kanceláří.

Problematice vstupních bonusů jsem se podrobně věnoval v čísle Říjen 2014 časopisu 1x2tip.