Surebet a surebets kalkulačka

 

Kdyby sázkové kanceláře neměly počítače, internet a počítačové systémy, tak by vypisování kurzů a příjem sázek musely realizovat tzv. ručně, což se v dávné minulosti samozřejmě dělo. Ještě v 90. letech neměly české sázkové kanceláře moc propracované systémy, a bookmakeři se nedokázali rychle dozvědět o nových kurzech a hlavně změnách kurzů u konkurence. Toho sázkaři často využívali. Mohli jste vidět až komické situace, kdy sázkař s vysokými částkami doslova obýhal sázkové kanceláře a snažil se vsadit na stejný druh sázky obě varianty proti sobě tak, aby na tom bez rizika vydělal.

Takový jednoduchý příklad je, že byl vypsaný tenisový zápas Sampras - Agassi, běžné kurzy byly řekněme 1.85 - 1.85, tedy zápas byl vypsán v pravděpodobnosti 50 % - 50 %. Ale stalo se, že například sázková kancelář "Formule" měla na Samprase kurz 2.15 a sázková kancelář "Chance" měla na Agassiho kurz také 2.15. Chytrý a hlavně rychlý sázkař vzal třeba 100 tis. Kč, vsadil ve "Formuli" 50 tis. Kč na Samprase, rychle běžel do "Chance", kde vsadil druhých 50 tis. Kč na Agassiho. A měl hotovo, odpracováno, ať vyhrál Sampras nebo Agassi, sázkař si do jedné nebo druhé sázkové kanceláře došel pro výhru 107.500 Kč. Odečteme původní celkový vklad 100 tis. Kč, tak realizoval čistý zisk 7.500 Kč. To je 7,5 % čistý zisk z této jedné sázky.

Když takových zápasů za měsíc dokázal vsadit třeba 10, vydělal si 75 tis. Kč čistého, zcela bez rizika. Nepotřeboval vysoký kapitál, peníze točil stále, takže z počáteční investice 100 tis. Kč, dokázal udělat za měsíc 175 tis. Kč, což činí 75 % měsíční úrok! Pravda, v té době byl ještě manipulační poplatek, tedy ten zisk byl menší. Ano, i takové věci v 90. letech byly možné. Sázkové kanceláře v té době moc nespolupracovaly, nedokázaly rychle porovnat vypsané kurzy konkurence a na větší pohyby kurzů reagovat v řádech minut.

Dnešní doba pro surebet sázky již není moc vhodná. Většinou je sázková kancelář napojena na celosvětový systém vypsaných kurzů, a automaticky na větší změny reaguje počítač či dá bookmakerovi rychlý signál, že je třeba tento kurz upravit. Ale i přesto lze v dnešní době najít surebet sázky, ale budete k tomu potřebovat nástroje.

Z těch bezplatných uvedu web Oddsportal.com, kde máte online srovnání všech aktuálních kurzů na téměř všechny vypsané kurzy na světě.

Nebo můžete využít placené služby, stačí hledat na googlu, např. stránka RebelBetting.com.

Surebets (arbitráž) kalkulačka

Sázkař, který se chce arbitráží kurzů, což je jiné označení surebet sázek, zabývat více, jistě ocení nástroj, který mu přesně vypočte poměr sázek, které má vsadit na varianty, aby dosáhl surebetu. Na internetu jich několik je, zmíním třeba stránku Surebet.com. Kde zadáte vypsané kurzy a celkovou sumu peněz, kterou chcete do obou sázek vložit. Kalkulačka vám přesně vypočte, kolik máte vsadit na první sázku, a kolik na druhou sázku. Kalkulačka má více funkcí, lze počítat surebet z více možnostmi (např. 3-5 možností jedné sázky) či si určit favorizovanou sázku, kde budete realizovat větší zisk, zatímco druhá či ostatní sázky budou plnit funkci vrácení vkladu.

Podrobněji jsme se problematice "surebet" zabývali v číslech časopisu Září 2015, Červen 2014, i je o tom celá kapitola v bezplatném e-booku Úspěšné ziskové sázení.